Assessment

Onze assessment coaches

Mariet Mulder Loopbaancoach Hoorn
Loopbaanbegeleider Esther Vermeulen Alkmaar
manja schipper loopbaanbegeleider haarlem
loopbaanbegeleider en re-integratiespecialist Patricia Heemskerk Alkmaar Haarlem Velsen
Agathon Loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleider Onno Vendel Velsen
Agathon Loopbaanbegeleiding
Agathon Loopbaanbegeleiding

Wat is een assessment?

Een assessment biedt een ondersteuning bij selectie en/of ontwikkelingsvragen. Het geeft een beeld van in de professionele mogelijkheden van een kandidaat. Hierbij gaat het om zowel capaciteiten, persoonskenmerken als ambities. Vaak wordt een assessment toegepast ter ondersteuning van de keuze van de ‘juiste persoon voor de juiste plek’ -zowel bij externe als interne vacatures.

Een assessment is maatwerk!

Een binnen AGATHON ontwikkelde versie van een assessment is de WorkLifeScan©, die ook vaak door particulieren wordt gekozen om hun potentieel te onderzoeken. Maar óók binnen een zakelijke context kan een WorkLifeScan© worden ingezet. Dit zijn veelgekozen varianten:

  • WorkLifeScanQuick – Snel inzicht in talent en ontwikkelpotentieel via online testen
  • WorkLifeScanNormaal – Inzicht in beheersing en ontwikkelbaarheid van competenties
  • WorkLifeScanUitgebreid – Assessment dat talent dieper en breder belicht
  • WorkLifeScanExecutive – Is een programma voor potentieel-leidinggevenden

In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om een assessment deel uit te laten maken van een loopbaantraject, met daarin bijvoorbeeld een SWOT-analyse. Overleg nodig over de mogelijke inrichting van een assessment? Neem contact op met Agathon Loopbaancoaching.

Wat gebeurt er bij een assessment bij AGATHON?

Assessments bestaan doorgaans uit verschillende testen en simulaties of rollenspelen. De opbouw van een assessment is altijd maatwerk. Een intelligentie- en een persoonlijkheidstest maken meestal deel uit van het programma. Daarnaast bestaan specifieke groepsvaardigheidstesten en werksimulaties. Soms vinden gesprekken plaats met een psycholoog. Op deze manier kan een beeld worden gevormd van werkhouding, werkwaarden, interesses en drijfveren, IQ en EQ, persoonlijkheid, competenties, ontwikkelmogelijkheden en stressbestendigheid van een kandidaat. Agathon maakt gebruikt van wetenschappelijk onderbouwde- en getoetste assessment methoden. Belangrijk onderdeel van een assessment is vervolgens het nagesprek, waarin de uitkomsten worden besproken met de kandidaat. Deze heeft dan de mogelijkheid om aanvullingen of correcties te laten aanbrengen.

Welke rechten heeft een cliënt bij AGATHON?

Een kandidaat heeft privacyrechtelijk als eerste het recht de resultaten te zien. Bij Agathon is dat geregeld in het Privacyreglement. In principe bepaalt de kandidaat of de resultaten mogen worden doorgestuurd aan de opdrachtgever. De opdrachtgever mag de resultaten nooit aan derden doorgeven, tenzij de kandidaat hiermee heeft ingestemd.

Wat is de waarde van een assessment?

Een assessment biedt een ander, objectiever perspectief bij keuzes ten aanzien van selectie en ontwikkeling van medewerkers. Een buitenstaander kijkt immers door meer objectieve bril dan intern-betrokkenen. Volgens vakgenoten én cliënten biedt een assessment een goede voorspellende waarde. Vraag een offerte op bij Agathon Loopbaancoaching.

Aanmelden bij Agathon
Contact opnemen met Agathon
Diensten van Agathon
Coaches van Agathon
webadres-agathon

Vul in wat je zoekt en druk op enter