Studiekeuzecheck

Blog
21 okt 2022
2 min

Studiekeuzecheck

Studiekeuzecheck

Wie ben je, wat wil je wat kun je?
Ontdek welke studie past bij wie je bent en schrijf je in voor 1 mei!

Het zal jou vast niet zijn ontgaan. De brief van minister Bussemaker over het belang van (externe) begeleiding voor een juiste studiekeuze en bovendien de vervroegde inschrijftermijnen van hogescholen en universiteiten.

Maar waar is dat allemaal voor nodig en wat betekent dat nu concreet voor jou?

Vervroegde inschrijving

Met ingang van dit collegejaar moeten studenten die in september met een bachelor opleiding op een hogeschool of universiteit willen starten, zich vóór 1 mei aanmelden. Ben je te laat, dan loop je het risico te worden geweigerd. Voor studenten die zich wel op tijd hebben ingeschreven bestaat sinds kort het recht op een studiekeuzecheck. Studenten die zich voor het eerst inschrijven, hebben dan tot 1 september de tijd om hun studiekeuze te veranderen.

Waarom een studiekeuzecheck?

Ben jijzelf (of je zoon of dochter) nog niet 100% zeker van de keuze in een (nieuwe) vervolgstudie, dan levert een studiekeuzecheck jou het volgende op:

  • Het verhoogt het vertrouwen in de gemaakte keuze;
  • Het biedt extra motivatie om te starten;
  • Het kan zeer veel geld besparen (30-40% van de studenten valt uit door een verkeerde studiekeuze);
  • Het biedt perspectief op passend werk;
  • Het is bewezen effectief!

Studiekeuzecheck Agathon

Agathon vindt dat studenten al voor hun eerste inschrijving het recht zouden moeten hebben op een studiekeuzecheck! Agathon heeft uitgebreide ervaring met het bieden van deze diensten, wij maken hiervoor gebruik van professionele tests, opdrachten en begeleidingsgesprekken in de vorm van onze WorkLifeScan© en bovendien kun je van tevoren kijken of het wel iets voor je is, aangezien wij een gratis oriëntatiegesprek aanbieden!