“Ik bleek een echte ondernemer te zijn”

Marieke Jansen (25):

Ik kom uit een ondernemersfamilie. Bij ons gaat iedereen in het familiebedrijf of begint voor zichzelf. Ik wilde liever iets anders gaan doen.

Situatie

Ik ben rechten gaan studeren, dan kun je vrij veel kanten op. Tijdens mijn studie merkte ik toch veel affiniteit te hebben met het bedrijfsleven. Vandaar dat ik als afstudeerrichting voor ondernemingsrecht heb gekozen.

marieke-jansen-groot

De internationale organisatie waar ik mijn masterthese heb uitgevoerd, bood mij de mogelijkheid om direct na mijn afstuderen bij hen aan de slag te gaan. Een zeer mooie kans, maar toch kriebelde er iets.

Aanpak

Ik besloot consult van buitenaf in te schakelen, dat leek mij de meest efficiënte oplossing. Dan had ik eindelijk zekerheid. Agathon bleek een kort loopbaantraject te kunnen bieden. Heel handig als je snel antwoord wil hebben op een aantal concrete vragen. Ik heb hier de WorkLifeScan© gedaan en heb daarnaast onder andere de MBTI persoonlijkheidstest en de Belbin test voor teamrollen ingevuld.

Resultaat

Er kwam uit dat ik over behoorlijk wat ondernemersvaardigheden beschik en dat ik beter tot mijn recht kom als ik zelf de touwtjes in handen heb. Samen met twee studiegenoten heb ik vervolgens een incassobureau opgericht. We draaien nu een jaar en ik heb het prima naar mijn zin. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan!

Loopbaantraject

  • Gratis oriënterend gesprek
  • WorkLifeScan© gericht op beroepskeuze
  • Uitgebreide rapportage met resultaten WorkLifeScan©
  • Agathon Belbin testuitslag
  • Afrondend persoonlijk adviesgesprek
  • E-coaching: begeleiding op afstand
webadres-agathon

Vul in wat je zoekt en druk op enter