Loopbaancoach Gertrud de Witte Amstelveen

Vijf vragen aan Gertrud de Witte

1. Waarom ben je loopbaanbegeleider geworden?

Toen het met mij in mijn werk niet goed ging realiseerde ik me hoe weinig aandacht er in veel organisaties was (en helaas vaak nog steeds is) voor oorspronkelijke bevlogenheid en vitaliteit van medewerkers. En hoeveel potentieel er daardoor wegsijpelt of onbenut blijft. Feitelijk omdat mensen niet op de juiste plek zitten en hun talenten onvoldoende kunnen inzetten en ontwikkelen. Óf ze komen niet tot bloei komen omdat er teveel werkdruk en –stress is. Dit is niet alleen voor organisaties een enorm gemiste kans, maar ook voor jou als professional. Want jij wilt toch ook het beste uit jezelf halen? Groeien en bloeien, niet alleen in je werk maar ook als mens?

Na mijn burnout had ik zo’n sterk gevoel dat ik hier een bijdrage in wilde en kon leveren dat ik me verder ben gaan omscholen en mijn eigen bureau begon. Met als missie het coachen van hoogopgeleiden die, net als ik destijds, vastlopen in werk en leven. Ik hoop hiermee meer (werk)geluk te brengen op de werkvloeren en mensen te helpen steviger in hun schoenen te staan en hun dromen waar te maken.

2. Wat motiveert jou in het begeleiden van mensen?

En dat is nu juist waar ik zo blij van wordt: jou als hoogopgeleide professional helpen dat te bereiken. Je uitnodigen om je niet langer te verschuilen achter excuses of omstandigheden, maar je in laten zien hoe je zelf weer de regie kunnen pakken van je loopbaan en je leven.

Door je bewust te maken van je passie, je talenten en je ‘life purpose’. Zodat je niet langer werk doet omdat dit van je verwacht wordt, het in je schoot geworpen wordt of omdat dit volgens je CV een logische vervolgstap is. Maar werk creëren of kiezen vanuit je hart. Omdat werken wat mij betreft zoveel meer kan brengen dan alleen een inkomen. Heb je een baan of heb je een ‘purpose’, een doel voor ogen?

Ook help ik je de touwtjes weer in handen te nemen door je inzicht te geven. Inzicht in patronen en valkuilen die je op een onbewuste laag tegenhouden om je dromen waar te maken. Saboteurs die je klein houden, je ziek maken of je op een andere manier in de weg staan. Want je kan heel hard het gaspedaal intrappen, maar als je andere voet op de rem staat dan kom je niet vooruit.

3. Wat probeer je mee te geven aan mensen die je begeleidt?

“Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine!”

4. Wat is jouw visie op persoonlijk ondernemerschap?

Zingeving en bezieling:  Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Welke bijdrage wil jij leveren? Wat is jouw ‘why’?

Praktisch en resultaatgericht:  Met beide voeten in de klei onderzoeken hoe jij jouw dromen op een haalbare en realistische manier kan manifesteren.

In je kracht en in contact met jezelf:  Van teveel denken naar meer voelen. Weer in contact komen met je eigen lijf om te voelen wat jij wilt en wat voor jou klopt.

Opruimen en helen:  Oude bagage en overlevingsmechanismen die je niet langer dienen opruimen en verwerken, zodat je vrij bent om je verlangens te leven

5. Welk boek inspireert jou als loopbaanadviseur?

Een van de boeken die ik regelmatig uit de pak is Terugkeer naar liefde van Marianne Williamson. Ze vertelt hoe we geboren zijn met de neiging om onze aandacht op liefde te richten. We waren creatief, fantasierijk en vol compassie en blijdschap. We stonden in verbinding met een rijkere, wondere wereld. Maar toen leerden we te denken in termen van beperkingen, ziekte, schaarste, schuld, verlies, enzovoorts. Ze laat ons inzien hoe we hoe we deze angst kunnen afleren en hoe we opnieuw ‘liefde’ kunnen toelaten. Want liefde is wat we in wezen zijn.

Aanmelden bij Agathon
Contact opnemen met Agathon
Diensten van Agathon
Coaches van Agathon
webadres-agathon

Vul in wat je zoekt en druk op enter