Job Crafting

Onze job crafters

jan-eenkoren-small-foto
linked-in-foto-isa-small
Agathon Loopbaanbegeleiding
Agathon Loopbaanbegeleiding
Tineke Brackel coach Amsterdam, Amstelveen, Zaanstreek
Eva Cochius coach Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Den Helder, Hoorn, Schoorl, Zaandam
loopbaancoach ingrid groenen amsterdam
Loopbaanbegeleider Onno Vendel Velsen
Agathon Loopbaanbegeleiding
manja schipper loopbaanbegeleider haarlem
Agathon Loopbaanbegeleiding
Agathon Loopbaanbegeleiding
Agathon Loopbaanbegeleiding
Agathon Loopbaanbegeleiding
Saskia Tonkes coach Den Haag, Leiden, Delft
Loopbaanbegeleider Esther Vermeulen Alkmaar

Neem het heft in eigen hand…

Zelf vorm geven aan je werk. De inhoud, de functie, de aanpak. Het draait om doelgericht, persoonlijk ondernemerschap binnen de missie en visie van de organisatie. Mensen zijn immers géén passieve ontvangers van informatie en opdrachten, maar willen hun talenten inzetten waar passend. Dit heet job crafting en jobdesign.

‘Bottum up’

Job crafting is proactief gedrag waarin de werknemer zelf activiteiten start, aansluitend op de taak-eisen (job demands) en werk-middelen (job resources). Individuele en werk eigenschappen kunnen er aan bijdragen dat werknemers hun werkzaamheden naar hun hand zetten/aanpassen aan hun persoonlijke kennis, kunde en bekwaamheid aan de ene kant en hun behoeften aan de andere kant. Job crafting gaat ‘bottum up’.

‘Top down’

‘Job design’ daarentegen, wordt over het algemeen gezien als een ‘top down’ proces, waarin de organisatie functies creëert en vervolgens kandidaten hiervoor selecteert met de juiste kennis en vaardigheden. ‘Job redesign’ wordt vaak gezien als een proces waarin de werkgever besluit iets te veranderen in de functie, taken en rol van de individu. Het alternatief is een relatief nieuw perspectief op job redesign bekeken vanaf het niveau van de werknemer. Een werknemer wordt eerst aangenomen voor een baan, en vervolgens past deze zijn functie aan op een manier waarop het beter past bij de mogelijkheden en voorkeuren van de individu. In plaats van dat deze alleen reageert op de functie zoals deze is gemaakt door de organisatie. In deze optiek worden werknemers gezien als zelf verantwoordelijk voor hun werk uitkomsten.

Samen

Job crafting is een proces wat vaak niet wordt besproken met de leidinggevende en soms heeft de leidinggevende de veranderingen niet eens door. Job crafting kan bestaan uit aanpassingen in de functie en taken van een werknemer zowel op lange als korte termijn.

Begeleiding

Jobcrafting laat zich binnen loopbaanbegeleiding uitstekend ontwikkelen. Van coach en cliënt vraagt het zelfkennis én kennis van de organisatiecontext, naast vaak inzicht in maatschappelijke en economische veranderingen.

Een belangrijke uitkomst van onze begeleiding is een arbeidsmarktscan.

De Arbeidsmarktscan koppelt naar concreet mogelijk werk. Wat vraagt de arbeidsmarkt? Wat wil de werkgever? Waar vind ik die banen? Past mij de Dubbele Koers© als programma? (Hiermee wordt een combinatie van loondienst en zelfstandig ondernemerschap bedoeld). Eventueel komt een opleidingsbehoefte in beeld.

Een goede arbeidsmarktscan helpt bij het opstellen van een goed cv en bij het maken of verbeteren van jouw LinkedIn-pagina.

Ontslag: jouw rechten, plichten en de transitievergoeding

Als een werkgever voornemens is om jouw dienstverband te beëindigen, kan je recht hebben op een transitievergoeding en eventueel nog een billijke vergoeding. Dit vloeit voort uit de Wet Werk en Zekerheid. Partijen kunnen besluiten om ter voorkoming van een geschil een vaststellingsovereenkomst te sluiten waarin al jouw rechten en plichten zijn opgenomen. Het is belangrijk om juridisch advies in te winnen of je nu een werknemer bent die zijn of haar ontslag aangezegd krijg of een werkgever die voornemens is om een werknemer te ontslaan. Bij Agathon is Juridische en HR-kennis in huis, evenals kennis van ARBO-zaken.

Bij kleinere bedrijven zijn de zaken rondom ontslag vaak minder goed geregeld.

Men is het minder gewend en er is dikwijls geen officiële P&O afdeling en is er minder kennis omtrent de uitstroom van medewerkers. Werk je bij een klein bedrijf dan is het dus zaak zelf de touwtjes in handen te nemen en bovenstaande punten aan te kaarten. Een werkgever is er ook bij gebaat om zijn medewerkers op een nette manier af te laten vloeien, want een slechte naam is zo gecreëerd. Doe daar dus je voordeel mee!

Maak een afspraak voor een kosteloos oriënterend gesprek!

Aanmelden bij Agathon
Contact opnemen met Agathon
Diensten van Agathon
Coaches van Agathon
webadres-agathon

Vul in wat je zoekt en druk op enter