Agathon Loopbaanbegeleiding

Onze missie

Ambities van mensen verbinden met werk. Zinvol. Vitaal. Duurzaam.

Onze klanten willen van waarde zijn

Dat kan een particulier zijn, dat kan een organisatie zijn. Voor de mens: de juiste mens op de juiste plek. Voor de organisatie: mens én organisatie optimaal te verbinden. Oog hebben voor ieders missie, talenten en ambities. Werk maken van werk, waar mens en organisatie aan elkaar waarde toevoegen.

Onze kwaliteit

Loopbaanbegeleiding bij Agathon is tegelijk persoonlijk en professioneel. Zó richten wij ons op vragen van mens en organisatie,  met  besef van waar economie en samenleving behoefte aan hebben. We streven naar opdrachten waar alle partijen baat bij kunnen hebben en blij van worden. Wanneer dit niet haalbaar lijkt, nemen we de opdracht niet aan.

Agathon verbindt ambities van mensen met leven en werk. Zinvol. Vitaal. Duurzaam.

Ons bedrijf

Agathon is een netwerkbedrijf van professionele coaches. Iedere partner verbindt zijn persoonlijke missie met de missie van Agathon én werkt vanuit een eigen aanpak. Wij zijn een lerend bedrijf met als kernwaarden ‘vertrouwen’, ‘respect voor eigenheid en diversiteit’ en ‘persoonlijk ondernemerschap’. Iedere partner  is vaardig als coach & loopbaanbegeleider en heeft actuele kennis van HR, arbeidsmarkt en is op de hoogte van actuele wetgeving. In 1995 opgericht door Onno Vendel, bestaan wij in 2020 reeds 25 jaar!

Wij werken graag samen met ARBO-diensten, HR-professionals en zijn verbonden met een advocaat Arbeidsrecht die goed op de hoogte is van HR-zaken.

Kwaliteit vasthouden & ontwikkelen: ISO 9001-2015

Wij hechten aan een hoge kwaliteit en streven voortdurend naar verbeteringen. Dit was voor Agathon reden om in 2018 toe te werken naar het behalen van het kwaliteitskeurmerk ISO 9001-2015. Hiertoe hebben wij alle onderdelen van onze bedrijfsvoering onder de loep genomen en voor elke dienst een kwaliteitshandboek opgesteld én uitgevoerd. Dit heeft ertoe geleid dat Agathon tussen 2019 en 2021 gecertificeerd was volgens ISO 9001-2015. De externe auditor was DNV-GL.

Hoewel wij besloten hebben te stoppen met de formele audit, handhaven wij wel alle ingevoerde activiteiten gericht op voortdurende kwaliteitsverbetering. Bij partnerbijeenkomsten en themabijeenkomsten komen coaches van Agathon bij elkaar om kennis en ervaring te delen en onze kwaliteit te waarborgen. Als partners kunnen zij altijd een beroep op elkaar doen.

Onze klanttevredenheid wordt gemeten door Contenza, met in 2021 een waardering van gemiddeld 8,7 over ongeveer 20 coaches.

Zakelijke opdrachtgevers

Bekijk hier de volledige lijst van organisaties waarvoor Agathon heeft gewerkt.

Hoe werken wij?

Voorop staat: maatwerk voor particulier en bedrijf. Iedereen is immers anders. Op basis van een maatwerkofferte wordt dit met cliënt en/of opdrachtgever vastgelegd. Basisprogramma voor particulieren: de WorkLifeScan©. Zakelijk is dit het Ontwikkeltraject (arbeidsmarktscan).

Ons doel: een mens, een team op de juiste plek.

Via consulten, door gerichte testen en opdrachten uit te voeren en door – bijvoorbeeld- een SWOT-analyse te maken die aansluit bij een arbeidsmarktscan. Wij hanteren hiervoor erkende methodes en instrumenten. Met WorkLifeCoaching, sollicitatietraining, personal branding en actief netwerken gaan we in de begeleiding resultaatgericht op dit doel af.

Aanpak: sturing naar zelfsturing.

Welke diensten leveren wij?

Lees meer over de verschillende diensten van Agathon. Lees meer over de verschillende workshops, trainingen en lezingen van Agathon. Op verzoek wordt een maatwerk-offerte uitgebracht.

Agathon in het nieuws

Rechter of toch hypotheekadviseur? (Agathon in de metro)
Alle dagen druk met nietsdoen (Agathon in het AD)
Generalist of specialist? Kiezen in de crisis (Agathon in de NRC Next)

Persoonlijk ondernemerschap

Aanmelden bij Agathon
Contact opnemen met Agathon
Diensten van Agathon
Coaches van Agathon

Agathon Loopbaanbegeleiding

Vul in wat je zoekt en druk op enter