Reden nr. 1 waarom hoogopgeleiden burnout raken

 In Algemeen

Als je niet je diepste verlangens leeft, kun je veel stress ervaren en zelfs in een ernstige burnout terechtkomen. Ik heb namelijk ontdekt dat oorzaak nummer 1 van burnout onder hoogopgeleiden is:

Het niet leven van je ‘Life Purpose’.

Ondanks een goed CV en mooie prestaties om trots op te zijn, is er een rode draad in de verhalen die ik hoor van zoveel van mijn slimme, getalenteerde en zelfbewuste cliënten: ze ervaren niet het geluk en de voldoening in hun werk waar ze op hadden gehoopt. Het is een soort teleurstelling dat het leven op de een of andere manier niet zo goed is als het zou kunnen en moeten zijn…

Leef je Why!

Onderzoek heeft inmiddels ook uitgewezen dat de belangrijkste reden waarom slimme, getalenteerde professionals burnout raken is dat ze hun ‘Why’ niet leven. Ze voelen op een of andere manier dat ze zichzelf terug laten houden door vaak onduidelijke barrières om hun Life Purpose helder te krijgen én uit te dragen.

Wat houdt je tegen?

Misschien herken je een aantal van deze gevoelens:

  • Hoewel je weet dat je veel te bieden hebt, komt het er onvoldoende uit en zet je het niet in zoals je dat graag zou willen
  • Ook al verdien je prima, je zou veel meer voldoening hebben als je je inkomen zou verdienen met werk waar je écht blij van wordt
  • Je levert goed werk af en je werkgever of opdrachtgevers zijn heel tevreden over je, maar ergens voel je dat dit het niet (meer) is voor jou
  • Het voelt niet alsof je een noemenswaardige bijdrage levert met je huidige werk, en zou graag meer willen betekenen voor anderen en/of een betere wereld.

Dit zijn de verborgen en vaak niet over gesproken frustraties, en misschien kunnen we het zelfs leed noemen, van miljoenen professionals wereldwijd.

Zoveel hoogopgeleiden houden zichzelf onbewust in en raken vervolgens gefrustreerd met zichzelf omdat ze niet datgene naar buiten brengen dat ze diep van binnen voelen. Of misschien ‘het wat dan?’ nog niet helemaal helder hebben, maar wel ergens weten dat ze veel meer te bieden hebben.

Is het ook voor jou tijd om uit het niet weten ‘hoe nu verder?’, de zelftwijfel, het gevoel van ‘niet uit de verf komen’, de (keuze)stress en jezelf klein houden te stappen? En werkelijk te gaan voor andere mogelijkheden die voor jou zijn weggelegd met al je talenten, je passie(s), en je unieke persoonlijkheid? Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen en eens vrijblijvend te sparren over wat er voor jou mogelijk is, en hoe jij je Life Purpose kunt ontdekken én leven.

Het is TIJD om geen genoegen meer te nemen met het leven van slechts een deel van je potentieel!

Coaching bij Agathon

✓ Start met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
✓ Persoonlijk contact via beveiligd beeldbellen, chat of mail
✓ Ons team bestaat uit ervaren en erkende coaches
✓ Geen wachtlijst, start nu direct met een eerste gesprek!

 

 

 

Vul in wat je zoekt en druk op enter