“Ik weet nu welke studie bij mij past!”

Maaike Visser (20)

Na mijn studie liep ik tegen een bekend probleem aan. Ik wist wel ongeveer wat ik wilde, maar had geen flauw idee welke opleiding het best bij mij paste.

Situatie

Situatie Ik zat in het laatste jaar van het vwo met als profiel Economie en Maatschappij. Ik wist al jaren dat ik graag iets wilde doen met gezondheid, maar door het enorme aanbod aan vervolgopleidingen kon ik door de bomen het bos niet meer zien! In eerste instantie ben ik naar onze decaan gegaan en hoewel hij met een paar nuttige opties kwam, had ik nog geen idee wat ik nu eigenlijk precies wilde en wat echt bij mij zou passen.

Maaike Visser

Via een collega van mijn moeder kreeg ik het adres van Agathon. Haar zoon had hier destijds een loopbaantraject gevolgd en was erg tevreden over de persoonlijke begeleiding en het zinvolle advies dat hij hier kreeg. Aangezien het oriënterend gesprek gratis was, wilde ik het wel proberen.

Aanpak

Na het oriënterend gesprek kreeg ik van mijn coach opdrachten over mijn persoonlijkheid, mijn kwaliteiten en over mijn ambitie. Dit was onderdeel van de WorkLifeScan©. Mijn coach luisterde oprecht naar wat ik wilde en stelde kritische vragen die mij echt aan het denken zette. Best leuk om te doen!

Resultaat

Na afloop van de WorkLifeScan© ontving ik een rapportage, waarbij uitgebreid aandacht was besteed aan welke opleidingen echt bij mij zouden passen. Ik kreeg zelfs tips welke universiteit het best zou aansluiten. Dit maakte de keus een stuk eenvoudiger! Ik ben inmiddels halverwege het tweede jaar van de opleiding gezondheidswetenschappen en ben nog steeds erg tevreden over mijn keus! Bedankt Agathon!

Loopbaantraject

  • Gratis oriënterend gesprek
  • WorkLifeScan© gericht op studiekeuze
  • Aanvullende tests en opdrachten
  • E-coaching: begeleiding op afstand
  • Uitgebreide rapportage met resultaten WorkLifeScan©.
  • Afrondend persoonlijk adviesgesprek
webadres-agathon

Vul in wat je zoekt en druk op enter