“Ik ben nu echt gemotiveerd”

Remco de Jong (23)

Na een verkeerde studiekeuze moest ik een keuze maken. Werken of toch weer verder leren?

Situatie

Twee jaar geleden ben ik gestart met de studie Bouwkunde. Ik had nooit echt serieus over een studie nagedacht en omdat mijn ouders een familiebedrijf in de bouw hadden leek mij dit wel een goede keus. Na twee maanden kon ik mij totaal niet meer motiveren om verder te gaan, het paste gewoon echt niet bij mij.

testimonial-remco-de-jong

Ik ben gestopt met mijn studie. Mijn ouders vonden het jammer, maar zagen ook dat dit niet de juiste richting was voor mij. Maar hoe nu verder? Zou ik op zoek gaan naar een baan of toch weer liever doorstuderen? Ik had ten slotte een havo-diploma. En als ik dan zou doorstuderen, wat kon ik dan doen, zodat ik niet nogmaals een verkeerde keuze zou maken?

Aanpak

Via het internet kwam ik in contact met Agathon. Ik wilde graag een coach die echt bij mij paste. Via de coachpagina kon ik precies zien welke coach bij mij zou passen. Ideaal, want hierdoor had ik de mogelijkheid iemand te kiezen die zowel vriendelijk was en naar mijn verhaal luisterde, maar aan de andere kant ook flink confronterend kon zijn als dat nodig was!

Resultaat

Na een aantal persoonlijkheids- en interessetests in de WorkLifeScan©, kwam er al snel een duidelijk beeld naar voren. Mijn passie lag in de horeca, ik wilde kok worden. Iets wat ik eigenlijk al jaren wist, maar waar ik nooit iets mee heb gedaan. Ondanks dat ik regelmatig voor vrienden kook en ik veel complimenten kreeg, was ik bang niet goed genoeg te zijn. Na een aantal coachgesprekken, waarin ik werd geconfronteerd met mijn blokkerende gedachten kreeg ik het vertrouwen om het toch te proberen. Inmiddels ben ik ruim een jaar verder en hoor ik tot een van de besten van mijn klas. Ik ga weer met plezier naar school en ben nu eindelijk echt gemotiveerd!

Loopbaantraject

  • Gratis oriënterend gesprek
  • WorkLifeScan© gericht op studiekeuze
  • Aanvullende tests en opdrachten
  • E-coaching: begeleiding op afstand
  • Uitgebreide rapportage met resultaten WorkLifeScan©. Zie voorbeeldrapportage
  • Afrondend persoonlijk adviesgesprek
webadres-agathon

Vul in wat je zoekt en druk op enter