Jouw loopbaan mooier maken

Blog
19 sep 2022
2 min

Er is zon, er is corona, dus ik ben thuis. En ik verf de buitenboel. Het zit niet mee. Mijn dure schuurmachine is doorgebrand, een nieuw exemplaar wordt maar niet geleverd, dan maar ouderwets met de hand. Houtrot verwijderen, gaten stoppen en een paar keer naar de bouwmarkt voor nog wat vergeten spullen. Gelukkig blijft het maar mooi weer, dus ik kan nu aan de slag om mijn huis nu ook echt te onderhouden en te verfraaien.

Onderhouden of verdoezelen

Terwijl ik op mijn ladder sta te schilderen, mijmer ik wat over de paralellen met mijn werk als loopbaancoach. Op social media schittert het van de carrières zonder roestvlekjes of butsen. Met een likje verf (gelikte tekst of foto) is veel te verdoezelen. Maar de werkelijkheid is vaak anders. En als het niet echt is, voelen we dat vaak zelf ook wel aan.

Net als een huis vraagt een loopbaan ook onderhoud. Zeker als je je loopbaan wilt verfraaien door carrièrestappen te maken. Natuurlijk gebruik je al een deel van je kwaliteiten en talenten. Maar wat houdt jou nu tegen?

Zonder wrijving geen glans

Echt naar jezelf kijken schuurt en doet vaak pijn. Wat te doen met al die gênante fouten, rare misstappen en verloren (kinder)dromen? Welke houtrot of roestige plekken verberg jij? Bij een grondige onderhoudsbeurt komen ze aan het licht. En dat levert eerst wrijving en moeite op. En als dat makkelijk was, dan kon je het wel zelf oplossen. Voor mij als coach zit daarin telkens de uitdaging en een gezamenlijke zoektocht wat daarin nodig is. Dat is wel anders dan bij een kozijn, waar de onderdelen vervangbaar zijn. Wij mensen kunnen leren en groeien.

Coaching maakt jouw loopbaan mooier

Gelukkig: In een coachingstraject vinden we ook altijd een heleboel kwaliteiten en mogelijkheden die ook onder de oude verflaag verstopt zaten. Deze in het licht zetten lijkt tot nieuwe mogelijkheden of herwaardering van de oude. Hoogglans, zijdeglans, fluorgeel of matterend grijsbruin, samen kijken we wat bij jou past om jouw huis (loopbaan) te verfraaien.

Spreekt dit je aan, neem contact op via florien@agathon.nl, dan praten we verder.

Florien de Brouwer

Over de Schrijver

Florien werkt doelgericht naar succes voor de klant. Ze heeft een bèta-achtergrond, een brede interesse en kennis van diverse vakgebieden. Vertrekkend vanuit de context werkt ze persoonlijk, positief en creatief en tackelt interne en externe obstakels. Of het nu gaat om het vinden van een nieuwe baan, het maken van een loopbaankeuze of het vergroten van persoonlijke effectiviteit. Denken en voelen werken samen. En er mag ook gelachen worden! Florien heeft een natuurlijke klik met beta’s en techneuten, werkende ouders en (young) professionals die richting en balans zoeken in werk en privé. Ook loopbaanswitchers zijn bij haar op de juiste plek.