Over Ons

Agathon is al meer dan 27 jaar voorloper op het gebied van werkgerelateerde coaching. Door werkgevers en werknemers te helpen met uiteenlopende vragen, proberen wij het mentale welzijn van werkend Nederland te verbeteren. 

Coaching bij Agathon is persoonlijk en professioneel. Ieder mens is uniek en daarom is elk traject bij Agathon op maat gemaakt. Samen met een van onze geaccrediteerde en ervaren coaches stel jij een plan van aanpak op dat past bij jouw persoonlijkheid, doelen en agenda. Samen met onze coach ga jij aan de slag om uiteindelijk jouw volle potentieel te benutten.

Onze Missie

Het doel van Agathon is door middel van coaching het mentale welzijn en geluk van werkend Nederland te vergroten. Wij begeleiden mensen met uiteenlopende loopbaanvragen en zijn daarnaast gespecialiseerd in burnout, stress en life coaching.

Hoe Het Werkt

Coaching bij Agathon is persoonlijk en professioneel. Wij richten ons op jouw loopbaanvragen en hebben oog voor de belangen van de opdrachtgever. Onze coaches blijven zich constant ontwikkelen in hun vakgebied en zijn op de hoogte van de huidige arbeidsmarkt. Zo kunnen wij jou de begeleiding bieden die jij nodig hebt. Tijdens een gratis en vrijblijvend oriëntatie gesprek met één van onze coaches bekijk je samen wat nodig én mogelijk is om jouw doelen te behalen. Is er een ‘match’, menselijk én professioneel, dan maakt onze coach een op maat gemaakte offerte. Onze op maat gemaakte trajecten zijn gericht op jou als individu en jouw unieke situatie. Het behalen van jouw specifieke doelstellingen hebben bij ons prioriteit. Samen gaan we aan de slag om jouw volle potentieel te benutten.

Onze Kwaliteit

Bij Agathon hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Onze coaches blijven zich constant ontwikkelen in hun vakgebied en op de hoogte van de huidige arbeidsmarkt. Vier keer per jaar organiseert Agathon partnerbijeenkomsten zodat onze coaches kennis en ervaring kunnen delen en onze kwaliteit gewaarborgd blijft. Zo blijven zij in staat om jou de beste begeleiding te bieden bij al jouw loopbaanvragen. 

In 2018 heeft Agathon als een van de enige coaching bedrijven in Nederland het kwaliteitskeurmerk ISO 9001-2015 behaald. Hiervoor hebben wij alle onderdelen van onze bedrijfsvoering uitgeschreven en voor elke dienst een kwaliteitshandboek opgesteld. Dit heeft ertoe geleid dat Agathon tussen 2019 en 2021 gecertificeerd was volgens ISO 9001-2015. Hoewel wij in 2023 weer officieel gecertificeerd zullen zijn met het ISO 9001-2015 keurmerk, hebben wij ook in de tussentijd altijd onze kwaliteit in stand gehouden. 

Onze klanttevredenheid wordt gemeten door het onafhankelijke klanttevredenheidsonderzoek van Contenza. In 2021 kregen wij een waardering van gemiddeld 8,7 over al onze coaches.

Ons bedrijf

Agathon is een netwerkbedrijf van geaccrediteerde en ervaren coaches. Iedere coach verbindt zijn persoonlijke missie met de missie van Agathon én werkt vanuit zijn eigen aanpak. Wij zijn een lerend bedrijf met als kernwaarden ‘integer’, ‘transparant’ en ‘doelgericht’. Iedere coach is vaardig als loopbaanbegeleider en heeft actuele kennis van HR, arbeidsmarkt en is op de hoogte van actuele wetgeving. 

Wij werken samen met ARBO-diensten, HR-professionals en zijn verbonden met een advocaat Arbeidsrecht die goed op de hoogte is van HR-zaken.