Voor 1 mei inschrijven, na 1 mei definitief kiezen

Blog
25 okt 2022
2 min

Voor 1 mei inschrijven, na 1 mei definitief kiezen

Nog minder dan een maand en dan is het alweer 1 mei. Dé deadline voor de aanmelding voor jouw vervolgstudie. Ben jij er al uit? Of zit je nog te twijfelen tussen een aantal studies?

Als je in september met een nieuw schooljaar begint, dan lijkt het nog zo ver weg: de uiterlijke inschrijfdatum voor je nieuwe studie (1 mei). Maar voor je het weet is de voorjaarsvakantie voorbij en komt die belangrijke datum dichter- en dichterbij. En dat terwijl je hoofd helemaal niet staat naar het kiezen van een vervolgstudie. Er moet immers ook een eindexamen gehaald worden en daarvoor moet je nog hard studeren.

Stel je keuzemoment strategisch uit

Wat nu als je twijfelt tussen een aantal studies? Wij hebben een heel slim trucje bedacht om dat keuzemoment iets uit te stellen, zodat jij je volledig kunt storten op je eindexamen. Het trucje gaat als volgt: je twijfelt tussen een drie- of viertal (maar maximaal vier) studies. Wanneer je je voor 1 mei voor al die studies inschrijft, ben je in ieder geval op tijd. (Let op, van deze vier studies mag je je maximaal voor één lotingstudie inschrijven). Vervolgens stort je je op je eindexamens, die je natuurlijk glansrijk haalt. Daarna ga je je nog eens verdiepen in die selectie aan studies waarvoor jij je al hebt ingeschreven. Vervolgens schrijf je je uit voor die studies die je bij nader inzien toch niet wilt volgen. Uiteindelijk houd je 1 studie over, waar je vol enthousiasme aan gaat beginnen in september. Slim bedacht hè? Dat vinden wij nou ook!

Studiekeuzetraject na je eindexamen

Als je na je eindexamen nog steeds twijfelt tussen meerdere studies (waar je je wel voor het ingeschreven uiteraard), dan kunnen wij je op een heel effectieve manier helpen in je definitieve keuze. Speciaal voor mensen in deze situatie hebben we een nieuw supersnel traject ontwikkeld. Dus wil je toch nog grondig uitzoeken welke studie nu echt bij je past, vul dan het contactformulier hieronder in. Wij nemen dan contact met je op voor het plannen van een intakegesprek.

Waarom een studiekeuzecheck?

Ben jijzelf (of je zoon of dochter) nog niet 100% zeker van de keuze in een (nieuwe) vervolgstudie, dan levert een studiekeuzecheck jou het volgende op:

  • Het verhoogt het vertrouwen in de gemaakte keuze;
  • Het biedt extra motivatie om te starten;
  • Het kan zeer veel geld besparen (30-40% van de studenten valt uit door een verkeerde studiekeuze);
  • Het biedt perspectief op passend werk;
  • Het is bewezen effectief!

Studiekeuzecheck Agathon

Agathon vindt dat studenten al voor hun eerste inschrijving het recht zouden moeten hebben op een studiekeuzecheck! Agathon heeft uitgebreide ervaring met het bieden van deze diensten, wij maken hiervoor gebruik van professionele tests, opdrachten en begeleidingsgesprekken in de vorm van onze WorkLifeScan© en bovendien kun je van tevoren kijken of het wel iets voor je is, aangezien wij een gratis oriëntatiegesprek aanbieden!