Starten op de arbeidsmarkt

Blog
19 sep 2022
2 min

Van studie naar werk. Naar 1e of 2e baan.

De studenten en starters van nu, de zogenaamde Young Professionals 2.0, zijn hoogopgeleid, zelfverzekerd, zelfstandig en wereldburger. Wat zoeken zij? Herken je dit?

Werk moet waardevol zijn.

Vaak opgevoed met het mogen maken van eigen keuzes, en uitgedaagd in een studie zijn starters vaak kritisch. Wat wil ik, wat kan ik, en waarom die keuze?

Werk moet waarde toevoegen

Voor henzelf, voor de organisatie, vaak ook voor de samenleving.

Young Professionals 2.0 zoeken doel in hun werk, maken het liefst gebruik van een vaste werkplek op kantoor en geven de voorkeur aan face-to-face contact tijdens hun werk. En zeker voor hoger opgeleiden moet werk zinvol zijn.

Werk & waarden

Young Professionals 2.0 zoeken duidelijk naar contact met collega’s om mee samen te werken en kennis te delen. Zeer bepalend voor het functioneren van deze groep is de werksfeer en de missie van de afdeling of organisatie.

Werk & privé

Bij de verdeling tussen werk en privé is minder behoefte aan structuur. Een goede balans is van belang en flexibiliteit in werktijden wordt erg gewaardeerd. De flexibele Young Professional 2.0 vindt het geen probleem dat werk en privé door elkaar lopen. Probleem dat zij vaak ontmoeten is dat zij hun oude leefstijl willen voortzetten en daarmee –ongewild- een risico op burn-out kunnen creëren.

Starten op de arbeidsmarkt & coaching

Vaak om een goede keuze te maken, vaak ook om een goede balans te vinden tussen werk en privé, worden coaches van AGATHON gevraagd om een klankbord-rol te vervullen.

Herken je dit?

Jouw loopbaan. Waarom kiezen voor AGATHON?

Agathon is een loopbaanbedrijf waar Loopbaancoaching en Lifecoaching meestal hand-in-hand gaan. Onze cliënttevredenheid in 2019 was 8,7(over 22 coaches!). Het bedrijf is ISO 9001.2015 gecertificeerd door DNV.

Kies voor een kosteloos oriënterend gesprek.