Vergoedingsmogelijkheden voor jouw coachtraject

Vergoedingsmogelijkheden

De praktijk leert dat meer dan 60% van de coachees hun traject vergoed krijgen door hun werkgever.
Veel bedrijven reserveren (jaarlijkse)budgetten voor initiatieven die gericht zijn op het bevorderen van duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Het goede nieuws is dat je vaak alleen maar hoeft te informeren bij HR of je leidinggevende om te ontdekken of jouw werkgever dergelijke budgetten beschikbaar heeft.

Een coachtraject vergoed door jouw werkgever  

  • Overleg met de HR-afdeling: Veel werkgevers hebben budgetten voor persoonlijke ontwikkeling en coaching. Ga in gesprek met je HR-manager om de mogelijkheden te bespreken. Leg tijdens het gratis adviesgesprek met een coach van Agathon Coaching je coachvraag uit, zodat zij een passende offerte kunnen opstellen die je kunt voorleggen aan je HR-manager.

 

  • Overleg met leidinggevende of directeur: Soms heeft de HR-manager niet de bevoegdheid over het budget voor persoonlijke ontwikkeling. In dat geval kun je contact opnemen met je leidinggevende of directeur. Plan een gratis adviesgesprek met een coach van Agathon Coaching om een plan en offerte op te stellen die je kunt presenteren aan je leidinggevende of directeur.

 

  • Check je CAO: Veel CAO’s bevatten ontwikkel- of opleidingsbudgetten die gebruikt kunnen worden voor coaching of loopbaanbegeleiding. Informeer bij je HR-manager of vakbond naar de mogelijkheden voor vergoeding. Neem je CAO mee naar het adviesgesprek met een coach van Agathon om de mogelijkheden te bespreken.

 

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering: Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt en het coachtraject bij Agathon Coaching gebruikt om weer aan het werk te gaan, is de kans groot dat het volledige traject vergoed wordt. Neem na het gratis adviesgesprek direct contact op met je verzekeraar om aanspraak te maken op vergoeding.

 

  • Belastingaftrek voor ondernemers: Als zelfstandig ondernemer zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten. Raadpleeg je accountant, boekhouder of belastingadviseur voor advies over hoe je dit het beste kunt doen. Houd er rekening mee dat hiervoor zakelijke tarieven gelden.

 

Bij Agathon Coaching staan we klaar om je te helpen bij het regelen van vergoedingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor een gratis orientatiegesprek, waarin we jouw coachvraag kunnen bespreken en samen een plan kunnen maken om de vergoeding te regelen. Samen zetten we de eerste stap naar jouw toekomst!

Keuze uit geaccrediteerde coaches
Al meer dan organisaties vooruit geholpen
Al meer dan jaar ervaring

Gratis en vrijblijvend advies voor vergoedingsmogelijkheden

Wil jij meer informatie over welke vergoedingsmogelijkheden het best bij jouw persoonlijke situatie passen? Neem dan nu contact met ons op en laat een van onze adviseurs je verder helpen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.