Studiekeuzecoaching

Agathon

Een studiekeuze is een van de belangrijkste keuzes in jouw leven. Uit onderzoek weten wij dat de helft van de jongeren niet in één keer de juiste studie kiest. Dit zorgt voor onnodige vertraging en veel vastgelopen studies. Daarnaast zijn jongeren op zoek naar een eerlijk en realistisch beeld van een studie en bijbehorende beroepen. Bij werving praatjes op open dagen kan soms een vertekend beeld ontstaan van de studie, waardoor een verkeerde studiekeuze snel gemaakt is. Een studiekeuzecoach kan jou helpen bij het maken van een goed afgewogen studiekeuze. Ben jij op zoek naar een geaccrediteerde en ervaren studiekeuzecoach? Bel dan direct voor een gratis matchingsgesprek om de juiste coach voor jou te vinden.

Hulp bij het vinden van de juiste coach
Plan vandaag nog een adviesgesprek in!
Al meer dan 27 jaar ervaring
Altijd een gratis en persoonlijk matchingsgesprek
Geaccrediteerde coaches met ruime ervaring
Al mensen vooruit geholpen
Keuze uit ervaren coaches
Al jaar ervaring
Studiekeuzecoaching

Voor wie is studiekeuzecoaching?

• Eindexamenkandidaten havo en vwo
• Eindexamenkandidaten vmbo
• Studenten die willen veranderen van studie
• Studenten die gaan beginnen aan hun master
• Studenten die gaan beginnen aan hun minor
• Studenten die af gaan studeren en aan het begin staan van hun loopbaan

Wat kun je verwachten van studiekeuzecoaching?

Onze studiekeuzecoaches helpen jou bij het kiezen van een studie die echt bij jou past. In Nederland is het aanbod van mbo-, hbo- en wo-opleidingen erg groot. In totaal zijn er meer dan 1000 studies waar je uit kan kiezen. Onze coaches helpen jou om op een gestructureerde manier een studie te vinden die echt bij jou past. Door op een gestructureerde manier te kijken naar waar jouw behoeftes en talenten liggen, is de kans op een juiste studiekeuze vele malen groter.

Investeer in je toekomst

Allereerst gaan jullie samen kijken naar jou als persoon. Waar liggen je interesses en wat vind je leuk? Vervolgens maak je een selectie van mogelijke studies die goed bij jou passen. Als je dit goed op een rijtje hebt gaan jullie inhoudelijk kijken wat deze studies te bieden hebben. Welke vakken zitten er in de studie? Welke beroepen kun je later gaan uitoefenen met deze studie? Als je eenmaal een studie hebt gevonden die bij jou past ga jij met je coach kijken naar verschillende randvoorwaarden. In welke stad wil je studeren en wat verwacht je precies van het studentenleven? Door op deze gestructureerde en uitgebreide manier naar jouw studiekeuze te kijken, kan je uiteindelijk een goed afgewogen beslissing maken.

Beschikbare Studiekeuzecoaching

coaches

Djoeke Musch

Loopbaancoaching
Studiekeuzecoaching
Outplacement

Florien de Brouwer

Loopbaancoaching
Life Coaching
Sollicitatietraining

Annemarie van Zuilen

Loopbaancoaching
Re-integratie
Outplacement

Dian Drenth

Loopbaancoaching
Outplacement
Re-integratie

Onze werkwijze

Agathon

Adviesgesprek

Stap 1

Wij onderscheiden ons met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Hierin gaat onze adviseur jou helpen om een coach te vinden die zowel persoonlijk als professioneel bij jou past.

Intakegesprek

Stap 2

In het intakegesprek ga jij samen met jouw coach kijken of de match klopt op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Is er een match, dan kunnen jullie beginnen met de inventarisatie van jouw doelen.

Het coachtraject

Stap 3

Na het intakegesprek maakt jouw coach een op maat gemaakt coachplan. Dit coachplan wordt opgesteld aan de hand van jouw specifieke situatie en doelstellingen. Als alle partijen het eens zijn met het coachplan, kan het traject van start gaan.

Evaluatie

Stap 4

Na het coachtraject ga jij samen met jouw coach het traject evalueren. Heb jij de gestelde doelen behaald? Waar zit nog groei? is er eventueel nog nazorg nodig?

Deze bedrijven gingen jullie voor

Agathon

Plan nu een gratis en vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in

Agathon

In het adviesgesprek gaan wij samen met jou kijken welke coach het best bij jou past. Het gesprek bieden wij je gratis aan en duurt gemiddeld 15 minuten. Uit onze ervaring blijkt dat we in meer dan 95% van de gevallen we een goede match voor jou kunnen vinden. Vul hieronder jouw gegevens in en een gewenst terugbeltijdstip om met ons in contact te komen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.