Het verzuim binnen jouw organisatie verlagen in 5 stappen

Het Columba programma

Hieronder vind je de 5 stappen van het Columba programma en onze visie rondom vitaliteit. Wil je meer informatie over ons programma? Vul dan ons contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Esther de Jong

Adviseur/ coach
Columba stappen

Stap 1

Verkennend gesprek

In het verkennend gesprek gaan wij samen met jou kijken wat jullie nodig hebben. Door ons brede expertise in coaching, mediation en psychologie hebben wij de kennis in huis om jouw organisatie verder te helpen met het verhogen van vitaliteit en het verlagen van verzuim.

Stap 2

Visievorming

Uit onze ervaring is het belangrijk voor organisaties om een duidelijke visie te hebben omtrent vitaliteit. Wij kunnen jullie ondersteunen deze visie te vormen en draagvlak te creëren binnen jouw organisatie.

Stap 3

L&D profilizer

Op basis van een wetenschappelijke meetmethode (L&D profilizer) kunnen wij van jouw hele organisatie een quickscan maken. Hiermee kunnen wij zien hoe vitaal jouw medewerkers op dit moment zijn. Op basis van deze resultaten kunnen wij vervolgens kijken hoe wij deze vitaliteit kunnen verhogen of behouden.

Stap 4

Coaching

Op basis van de resultaten van onze quickscan kunnen wij, waar nodig, individuele of team coaching aanbieden. Daarnaast bieden wij verschillende trainingen aan om communicatie en samenwerken binnen teams en tussen medewerkers te versterken.

Stap 5

Evaluatie

Aan het eind van het programma gaan wij samen met jou evalueren. We gaan kijken wat voor impact ons programma heeft gehad op jouw medewerkers. In hoeverre is het verzuim gedaald? Hoe staat het nu met de vitaliteit van jouw medewerkers? Waar kunnen wij nog extra winst behalen?

Agathon

Columba

Organisaties die werknemers hebben met een hoge vitaliteit zijn productiever en hebben een lager verzuim. Daarnaast is het actief bezig zijn met het mentale welzijn van jouw medewerkers een teken van goed werkgeverschap. Het Columba programma kent 5 stappen waarin wij samen met jouw organisatie toewerken naar een hogere vitaliteit onder jouw medewerkers. Uit onderzoek is gebleken dat een hoge vitaliteit zorgt voor een hogere productiviteit en een lager verzuim percentage.

Wat verstaan wij onder vitaliteit?

Wij verstaan onder vitaliteit het emotionele, fysieke en mentale welzijn van een persoon. Een persoon die een hoge vitaliteit heeft heeft een goede emotionele balans, beschikt over energie, is fysiek en mentaal veerkrachtig en heeft een goede weerbaarheid. Uit onderzoek is gebleken dat personen met een hoge vitaliteit productiever zijn en een veel lager verzuimpercentage hebben dan personen met een slechte vitaliteit.

Hoe meten wij vitaliteit?

Om een goed beeld te krijgen van de vitaliteit van jouw medewerkers gebruiken wij de L&D Profilizer. De L&D Profilizer is een wetenschappelijk gevalideerde online meetmethode die inzicht geeft in het mentale welzijn van een persoon. Onze coaches zijn geaccrediteerd op deze meetmethode en kunnen snel verschillende obstakels binnen jouw organisatie inzichtelijk maken. Zo kan de kans op een burn-out gemeten worden bij een medewerker maar geeft het ook inzicht in talenten en mogelijkheden. Zodra wij inzicht hebben in de vitaliteit van één persoon, een team of de hele organisatie, kunnen wij gepaste interventies inzetten om de vitaliteit te verhogen en het verzuim te verlagen. Wil je meer te weten te komen over de L&D Profilizer? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Profilizer Veerkracht & Groei methoden

Visie

Voor werkgevers wordt het steeds belangrijker talent aan zich te binden. Wij geloven erin dat vitaliteit een steeds belangrijker onderdeel wordt van het werkleven. Zeker voor de komende generatie bij wie zingeving een belangrijke component in het werk is. Een goede vitaliteit betekent dat werknemers zowel mentaal als fysiek goed in orde zijn en hier voldoende bij ondersteund worden. Het verhogen van vitaliteit zal niet alleen zorgen voor een lager verzuim, maar ook voor een hogere productiviteit, meer innovatie en betere samenwerking binnen een organisatie.

Onze droom is om organisaties echt vitaal te maken. Wij gaan een stapje verder dan een fruitschaal neerzetten op kantoor. Door middel van coaching, trainingen en workshops is ons doel om werknemers en leidinggevenden het belang in te laten zien van vitaliteit op de werkvloer.

In een vitale organisatie is men in staat om de positieve effecten van mentaal welzijn te optimaliseren en de negatieve effecten te beheersen en daardoor te minimaliseren. In die organisaties worden nieuwe ideeën gecreëerd, productiviteit verhoogd en het verzuim verlaagd.

Vul nu ons contactformulier in voor meer informatie en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Contact

Neem nu contact met ons op en laat je verder informeren over wat het Columba programma kan betekenen voor jouw organisatie.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.