Executive coaching

Onze executive coaches

Eva Cochius coach Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Den Helder, Hoorn, Schoorl, Zaandam
Tineke Brackel coach Amsterdam, Amstelveen, Zaanstreek
loopbaancoach Hella van de Beek Apeldoorn Arnhem Ede Zutphen Wageningen Deventer
loopbaancoach ingrid groenen amsterdam
jan-eenkoren-small-foto
Loopbaanbegeleider Onno Vendel Velsen
loopbaancoach-marieke-vreugdenhil-100×100
Dian Drenth loopbaancoach Den Bosch

Executive coaches staan voor hun zaak

Een betrokken executive verbindt persoonlijke drijfveren aan zakelijke doelstellingen. Hij of zij heeft impact. Is zichtbaar. Maakt keuzes die gevolgen hebben voor product of dienstverlening, voor strategie, voor beleid, voor mens en bedrijf. Een goede Executive coach is naar de persoon empathisch, naar de business alert. Beschikt over een scherp besef van de zakelijke en maatschappelijke context waarbinnen de executive opereert. Een goede Executive coach heeft een antenne voor de interne organisatiecultuur, openlijke en verborgen politieke krachten, innerlijke conflicten tussen de authentieke persoon van de executive en diens rolvervulling in werk.

nobco-vec

Thema’s uit de praktijk

 •  Authentiek leiderschap
  Hoe verbind ik persoonlijke missie met werk? Heb ik voldoende oog voort licht en donker charisma?
 •  Strategisch en principieel leiderschap
  Is wat ik doe zinvol? Hou ik voldoende rekening met veranderingen in economie en samenleving?
 • De aanstaande Young Executive
  Ik heb de ideeën, ik heb de talenten, ik heb de ambitie, ik wil ertoe doen. Hoe kom ik op mijn plek als executive?
 •  Good Governance
  Missie, een beleidsstrategie en bedrijfsvoering worden intern en extern scherper dan    vroeger  beoordeeld op ethiek. Hoe moet ik daarmee om gaan?
 •  Teamleiderschap
  Ik wil mijn draagvlak versterken. Hoe bekrachtig ik de teamgeest vanuit coachend leiderschap?
 •  Wankelend leiderschap
  Mijn enthousiasme en toegevoegde waarde zijn verminderd of verdwenen. Wat zal ik doen?
 • Ik begrijp niet alles. Neem niet altijd goed waar. Hoe ga ik om met irrationele groepsprocessen op directieniveau, daaronder en daarbuiten?

Zonder wrijving geen glans? Organisatiebelang en persoonlijk belang.

Bij een executive kunnen organisatiebelang en persoonlijk belang elkaar –vroeger of later- gaan bijten. Of moeten opnieuw met elkaar verenigd worden. Beseft u als executive waar u staat, waar u wilt staan? Wat is er nodig om uw eigen leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen: in uw eigen belang en dat van de organisatie?

Kennis is macht

Ook de executive coaches van Agathon beschouwen het delen van kennis als ‘vermenigvuldigen’. Dit kan onder meer via de Vaksectie Executive Coaching (VEC) van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Kernkwaliteiten als Executive coach

Een goede executivecoach is in staat om vanuit een helikopterview sparringpartner te zijn van een directeur, ondernemer en/of bestuurder. Van Young Executives, van Senior Executives. Hij houd van authentiek gedrag en heeft een allergie voor ‘would be’ gedrag én kan daar ook goed mee omgaan. Hij beschouwt het als zijn kracht, om mensen te inspireren en in beweging te krijgen voor een persoonlijk en/of gezamenlijk doel. Diens (zelf)kritisch vermogen helpt hemzelf en anderen tot de kern te blijven komen en te blijven.

Van een geldeconomie naar een waardeneconomie?

Samenleving en economie maken op dit moment een waardenverandering door. De geldeconomie is aan het verdwijnen en er wordt kritischer gekeken naar ‘dat wat waarde toevoegt’. Deze waardenverandering veroorzaakt een paradigmashift in besturen, toezichthouden en leidinggeven. En dat kan zich vertalen naar het optreden van Toezichthouders (Governance Code), tot en met de reorganisatie van een familiebedrijf.

Missie

‘Verhoog de waarde van mens en organisatie’.

Aanmelden bij Agathon
Contact opnemen met Agathon
Diensten van Agathon
Coaches van Agathon
webadres-agathon

Vul in wat je zoekt en druk op enter